Stage & touren met de hyundai atos :) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rymke / Patricia Wijnberg / Wiessenberg - WaarBenJij.nu Stage & touren met de hyundai atos :) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rymke / Patricia Wijnberg / Wiessenberg - WaarBenJij.nu

Stage & touren met de hyundai atos :)

Door: Patries

Blijf op de hoogte en volg Rymke / Patricia

02 September 2009 | Nederland, Amsterdam

Vandaag is het dag 5. Dé dag dat we gaan kennis maken op onze nieuwe stageschool voor de komende maanden. Om half 9 moesten we paraat staan op het kantoor van Wereldstage. Voor Antilliaanse begrippen waren wij mooi op tijd! Samen met één van de medewerksters gingen we op pad.
Aangekomen bij de school werden we fijn ontvangen en kregen we een schooltour van de directrice. Wow wat een enorme school! Maar zo ontzettend leuk, nu al! Na de tour nemen we nog wat info door en gaan we kennis maken met onze stagebegeleid(st)ers. Rym komt in groep 3 en ik in groep 4! Dat sluit dus mooi aan bij onze specialisatie. Op dat moment was het net grote pauze, dus schoven we aan in de lerarenkamer. Zo konden we al snel met iedereen kennis maken. Maar na een aantal minuutjes was daar ook weer de bel. En ging iedereen terug naar haar of zijn klas. Rym en ik gingen ook even een kijkje nemen bij onze nieuwe klassen. Niet geheel onprettig is dat alle lokalen airco hebben, wat een verademing!
Na kennis gemaakt te hebben met de klas en wat dingen door gesproken te hebben met de leerkracht gingen we weer weg. Morgen zal onze officiële start zijn.
Een korte wandeling vanaf onze school bracht ons bij stage auto. En toen was het moment daar, eindelijk onze eigen auto! Het duurde even, maar in die tijd werden we goed gemaakt door de meneer van de auto's en zijn kids. We zijn zelfs nog even mee geweest ze uit school halen, onder het mom "zien jullie ook nog eens wat van het eiland!".
Vandaag hebben we een prachtige bolide gekregen. Een hyundai atos wel te verstaan (zo'n eentje die in Nederland onder de noemer koekblik valt). Maar wat een genot om zelf een auto te hebben! Rym kroop achter het stuur en ik mocht me uitleven met de kaart. En dat is nog best een kunst kan ik je vertellen. De op- en afritten zijn hier een beetje anders, dus net voor Punda was het even schrikken toen we ineens weer op de Ring reden in plaats van in Punda. Maar met Rym haar keerkunsten (in een auto zonder stuurbekrachtiging) waren we zo weer op onze oude weg.
En samen met ons richtingsgevoel zijn we bij de supermarkt, ons huis én het strand gekomen.
Eenmaal op het strand zagen we een hele groep mensen naar 1 plek kijken. Wat bleek nou, lag daar een baby Griend! Inmiddels alweer opgeknapt, maar daarvoor erg ziek! Het was de bedoeling hem vrij te laten in de zee, alleen wilde dat nog niet erg lukken. Het beestje was gehecht geraakt aan het bootje die steeds met hem mee voer. Uiteindelijk zijn Rym en ik weer richting huis gegaan, zodat we voor het donker thuis zouden zijn.
Thuis heerlijk gekookt en genoten van ons maaltijdje op het balkon.
Nog even relaxen en dan óp naar onze eerste echte stagedag!

• 02 September 2009 - 00:58

Rym:

Hahahaha....:) Voor de eerste keer de weg op. Tja is een beetje wennen, maar ook wel lekker zonder verkeersregels. Even leuk om te melden: Je mag hier absoluut niet met een ontbloot bovenlijf rijden, maar het maakt niets uit als je met 3 flessen vodka achter de kiezen achter het stuur kruipt!! :) Ouders...Niet bang worden! :)

• 02 September 2009 - 04:48

Jozien (mam P):

Hoi meiden,
    Dat klinkt allemaal weer erg leuk en veelbelovend.
    ook al enig idee wat jullie tijden zijn op school?
    We worden niet bang hoor maar wees voorzichtig op de weg,

Groetjes en dikke kus

• 02 September 2009 - 07:37

Theo (pap R):

Fijn dat jullie zo hartelijk ontvangen zijn en mooi dat jullie in groep 3 en 4 zijn geplaatst: steken jullie ook nog iets op tijdens deze
    periode :)
    Hoe groot zijn de groepen?

Kijk al weer uit naar jullie belevenissen tijdens jullie eerste echte schooldag. Veel plezier.

• 02 September 2009 - 08:04

Nicole :

Meiden, wat een leuk verhaal! Succes op jullie eerste echte stagedag en geniet van jullie vrije tijd! Zo te horen gaat dat wel lukken ;-)

Liefs, Nicole

• 02 September 2009 - 08:56

Jolien:

Echt super leuk om jullie verhalen te horen! Lekker zeg zo'n eigen autootje. Ben heel benieuwd naar jullie verhalen van je eerste echte stagedag:D

xxx

• 02 September 2009 - 09:17

Maris:

Klinkt fantastisch! Ik wil ook m'n eigen koekblik! :D

Daarnaast denk ik dat ik kan afraden om met 3 flessen wodka op achter het stuur te kruipen. ALS je al in staat bent om dan te kruipen :D

xx

• 02 September 2009 - 12:54

Renée :

Suc6 morgen meiden!! :)

Xx!

• 02 September 2009 - 16:09

Mandy:

Dames! Klinkt superleuk en avontuurlijk!! ben benieuwd naar het volgende verhaal ;) xx

• 02 September 2009 - 19:10

Hans:

Leuke topic voor wegmisbruikers!
    Agent: "Meneer, ik ruik een stevige alcohollucht. Wilt u uw T-shirt alstublieft aantrekken?"

• 03 September 2009 - 13:16

Natas:

Klinkt goed dames!
    Patries je krijgt de groeten van een paard meiden van stal!

Liefs

• 05 September 2009 - 06:12

Yolanda:

Hi Rym,
    Leuk hoor om jullie belevenissen te lezen! Krijg er helemaal reislust van;-))
    Geniet er lekker van en veel plezier met jullie stage
    Liefs Yolanda