Verknetteren bij de Daaibooibaai - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rymke / Patricia Wijnberg / Wiessenberg - WaarBenJij.nu Verknetteren bij de Daaibooibaai - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rymke / Patricia Wijnberg / Wiessenberg - WaarBenJij.nu

Verknetteren bij de Daaibooibaai

Door: Rymke

Blijf op de hoogte en volg Rymke / Patricia

06 September 2009 | Nederland, Amsterdam

Het is zaterdagochtend 8:00, 5 september. Als we wakker worden is het al heel heet buiten. Rustig starten we de dag op. Rustig wakker worden, rustig even mail checken, rustig douchen, rustig aankleden (terwijl er alweer zweetdruppels op je hoofd staan en we deden toch rustig...) rustig ontbijten even bedenken waar we vandaag heen willen en of er nog verplichte nummers zijn. Daarna weer even achter de computer. Rond 11:30 pakken we al onze spullen om naar het strand te gaan. We pakken ook onze veel te volle wasmand. Deze brengen we even naar de wasserette. Meestal kan je je spullen dezelfde dag weer komen halen, maar vandaag hebben ze het heel druk (of ze hebben geen zin) en kunnen we de was pas maandag ophalen. Geen probleem, zitten we alleen 2 dagen zonder handdoeken en zonder pyjama's. Maar het is veel en veel te heet om ons daar druk over te maken en dus rijden we door, met hoge snelheid = lekker veel wind door de auto, naar het strand. We nemen vandaag de Weg naar Westpunt. Na ongeveer 40 minuten rijden komen we aan bij een prachtige baai. De Daaibooibaai. Om te visualiseren even de volgende beschrijving: Het strand is zo wit dat je ogen er pijn van doen. De zee loopt van lichtblauw naar donkerblauw en is niet zo warm. Op het strand staan verschillende palmbomen. Er staan hutjes, met daken van palmbladeren, op het strand waar je onder kan liggen voor schaduw. Helemaal achterin zit een grote familie met een heerlijk geurende bbq. Tussen de bomen staat een toko waar je voor 2 gulden (€0,80) een glaasje Ice Tea kan kopen. De bedjes kosten hier 5 gulden (€2,-) en er zitten op het hele stuk strand ongeveer 60 mensen (rustig!).
De zon laat zich van zijn goede kant zien en er staat een aangename wind. We hebben lekker eten bij ons, een paar flessen met koude dranken en een fijn boek. Verder hoef ik niemand te vertellen dat dit een fijne middag aan het strand gaat worden!
Als we aankomen installeren we ons onder een palmboom. Als we net in de zee drijven vertrekt er een familie die onder een hutje ligt. Deze plek pikken wij mooi in en we zijn verzekerd van een hele middag schaduw. Nou hoor je al mensen denken 'je gaat toch niet in de schaduw liggen!?!'.
Nou ik kan jullie verzekeren dat je met een temperatuur van 46,6 graden absoluut NIET in de zon wil liggen. De zonnesterkte was op dat moment 8 (max 10) en dus was het levend verketteren in de zon. (zelfs de lokale mensen vonden het te heet vandaag)
Rond 4 uur zijn we weer naar huis gegaan. We zaten nog maar net in de auto en het zweet droop over onze lichamen. Dus thuis aangekomen, spullen dumpen en snel het zwembad in! Na de duik hebben we even staan praten met een nieuw huisgenootje en hebben we met z'n 3en geprobeerd pannekoeken te bakken. Of het nu aan het meel, de pan of de kok lag is nog niet helemaal duidelijk, maar echt lekker zagen ze er niet uit! Dus alles in de prul en op naar De Snackbar. Uiteindelijk zaten we met een frikandel speciaal en patat op het balkon.
Rond half 9 gingen we ons klaar maken om te slapen, maar zoals wel vaker lagen we er pas rond 10 uur in! De jetlag is nog steeds niet gevlogen!

• 06 September 2009 - 17:08

Annelie:

Heey!

Zo'n dagje op een mooi strand is om jaloers van te worden! Gaan jullie eigenlijk ook foto's plaatsen op deze site?

X Annelie

• 06 September 2009 - 18:57

Theo (pap R):

Leuke verslagen: kan het thuisfront ook lekker meegenieten.

Die patat en frikandellen vind ik wel erg Nederlands: volgende keer maar eens een Antilliaanse snack proberen.

Liefs.

• 06 September 2009 - 19:27

Jolien:

Hey meiden,

Het is echt heel leuk om jullie verhalen te lezen.
    Ben wel jaloers als ik zo het weer hoor. Hier is het alweer echt herfst aan het worden. Met lange broeken en jassen en heel veel Nederlandse wind en storm. Heel veel plezier weer op jullie stage deze week.

Kus

• 07 September 2009 - 05:47

Hans:

"Zweetheet" noemden wij dat in Jakarta. Bizarre gewaarwording als je bij het afdrogen ná het douchen de zweetdruppels al weer langs je lijf voelt lopen!

Wel een idyllische beschrijving van die baai met jullie als twee Bounty-Babes erbij. Komen er nog mooie foto's van op Picasa?

Liefs vanuit een lekker nazomerend Rheden.

• 07 September 2009 - 06:34

Maris:

Ik wil ook naar een strand waar het zo warm is dat je niet in de zon kunt liggen! Hier is het koud, regenachtig en vies :(

We skypen!

xx

• 07 September 2009 - 19:11

Rym:

Maris, ik geloof dat je even naar Rheden moet gaan dan :d

• 10 September 2009 - 08:27

Natas:

Ik wil foto's van die baai!!! :O
    worden we met zn allen nog meer jaloers ;)
    fijn om te "lezen" dat jullie je goed vermaken!

liefs knuffel Natas