Even terug in de tijd
Door: Rym
Blijf op de hoogte en volg Rymke / Patricia
01 November 2009 | Nederland, Amsterdam
En wel 12 oktober. We hebben na de vakantie nog een extra dag vrij. Studiedag!! Heerlijk!!
We nemen het er goed van en we gaan naar een prachtig strand: Blauwbaai. Het is een luxe strand waar een heerlijk sfeer hangt. Lekkere bedjes en tafeltjes voor je drinken en verdere spullen.
We hebben een heerlijke dag. Dinsdag gewoon weer beginnen met de stage.
Woensdag 14 oktober konden we dan eindelijk Kirsten van Hato afhalen. We keken er beide al erg naar uit!
Vrijdag 16 oktober zijn we naar Damaru & Jayh (tuinje in je hart) geweest bij Mambo. Kirsten was gegrepen door een niet zo fijn gevoel in de maag en kon jammer genoeg niet mee.
Zaterdag hadden we een overleg met het huis. Het gaat in het huis niet helemaal op rolletjes. Er gebeuren rare dingen die vervolgens door niemand gedaan zijn. De afwas staat er meer dan een week en dat vinden de beesten hier weer erg lekker. Dus even een gesprek om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Het is tot nu toe op zich redelijk netjes gebleven. Er staat nog altijd wel wat afwas, maar niet meer zoveel als voorheen.
Maandag 19 oktober gaan we niet naar onze stage, maar gaan we een school bezoeken. Dit in het kader van een onderzoek die we hier moeten doen. Zo krijgen we een beeld van de lokale scholen hier.
Dit is ook de laatste avond van de ouders van Patries. 's avonds nemen we ze mee naar De Kleine Wereld. We eten daar echt verrukkelijk voor een prikkie.
Dinsdag brengen we Patries d'r ouders naar het vliegveld en 's avond moeten we oppassen.
Woensdag gaan we weer naar stage en blijft Kirs hier thuis bij het zwembad. Die avond moeten we weer oppassen en als we lekker in de bank zitten en onze ogen naar de tv kijken zie ik Kirs ineens heel raar kijken. “Rym moet je dat zien, het lijkt wel een schorpioen!”
Het lijkt er niet alleen op, maar het is er nog een ook!! Ahh en dat in huis, gelukkig kruipt hij achter een latje en blijft daar heel de avond zitten. Totdat de ouders weer thuis komen en met een bus verdelging hem eruit spuiten om er vervolgens op de gaan staan (KRAK!!)
Donderdag gaat Kirs met mij mee naar school. Ze kijkt vandaag in de klas. Zien we ook eens van elkaar hoe we les geven.
Vrijdag 23 oktober gaan we eerst naar de stage. Hebben we 's middags de wekelijkse burrel. En 's avonds hebben een feest bij Mambo met het thema Goud & Fout!! om onze outfit iets te verfraaien gaan we naar de Welkomsshop om wat gouds en fouts te scoren.
Zaterdag hebben we weer een oppasklus. Die avond gaan we vroeg naar bed, omdat we zondag de Christoffelberg gaan beklimmen. Het plan (lees plan) was om rond 6 uur bij de berg te zijn, maar dat werd ietsjes later en uiteinelijk stonden we rond 7 uur klaar om te beginnen aan de leuke toch. Echt warm was het nog niet en rond deze tijd zie je de zon prachtig opkomen. Ondanks de temperatuur was het een zware bevalling. Deze berg heeft enigszins een pad (aan het begin) en hoe verder je bij de top komt hoe minder je een pad kan onderscheiden tussen alle rotsblokken. Dus echt klimmen moesten we!! Echt heel tof om te doen!
Daarna door naar het strand om na een broodje frikandel niet meer uit onze bedjes te komen en heel de middag te tukken.
Maandag de 26ste hebben we met dolfijnen gezwommen! Dat was ook erg leuk om te doen! We zaten in het water met 2 volwassen dolfijnen en 1 dolfijn van 10 maanden. We waren met een groep van 6 en om de beurt mag er iemand naar voren komen om wat leuks te doen. Iedereen mocht een spelletje doen, een trucje doen een kusje krijgen en een paar keer de dolfijn aaien.
Niet heel erg spontaan, maar een ervaring om nooit meer te vergeten!
Die dinsdag bezochten we weer een school (alle bezoekjes gebeuren als we visite hebben (A)) We waren er binnen een uur weer weg en dus hadden we heel de dag thuis!
Die dinsdag was ook gelijk Kirs haar laatste avond daarom gingen we die avond nog maar even een Happy Hour bezoeken. Er was die dag een mariniersschip aangekomen en ongeveer 40 man (mannen) stonden in dezelfde tent als wij. Het was wederom erg gezellig.
Woensdag 28 oktober moesten wij eerst naar stage en daarna hebben wij Kirs naar het vliegveld gebracht. Na enige onduidelijkheid over de vliegtijden: op ticket stond 18:55, op boarding pass stond 15:45 en op internet stond 14:10 is Kirs zonder al te veel problemen in het vliegtuig gestapt om er in Nederland rond 9:00 weer uit te stappen.
Donderdag hadden wij een zware dag op stage. Een beetje moe van al het bezoek en het stappen van dinsdag, maar nog maar één dag en dat geeft de burger moed!
Vrijdag lekker dagje op stage gehad. Het is vandaag Crazy Hair Day, omdat er op school niet veel aan Halloween gedaan wordt is dit bedacht. De dag was wat onrustig en zwaar door de vermoeidheid, maar met het vooruitzicht naar de avond iets minder onaangenaam! Guus kwam namelijk een optreden geven!!
Het was helemaal gaaf en we hebben vooraan heerlijk mee staan 'zingen' met de nummers.
Zo, jullie zijn helemaal bij. De foto's geven een visuele dimensie aan het verhaal en de filmpje een auditieve bijdrage. Hopelijk was het weer genieten en wij hopen voor jullie dat wij snel weer een verhaal schrijven!
Ayó!
01 November 2009 - 10:47
Renée :
Wowww!! Super gave dingen schrijven jullie zeg!! En gewoon ff naar Guus! Das ook niet normaal!!
Nou heel veel plzier nog!! Xx -
01 November 2009 - 11:38
Jozien (mam P):
dat was lang geleden, goed om te lezen dat jullie het fijn hebben met elkaar en leuk wat jullie allemaal toch maar mooi weer meemaken. Nog even Rymke en dan kunnen jouw ouders ook komen genieten van al dat moois daar. Veel plezier met elkaar en maak er een mooie tijd van
XX -
01 November 2009 - 12:45
Danielle:
Hoii! Niceee.. Nou Rym, jij heb al een voorproefje op Guus genomen dus :).. Leuk om te lezen.
Xx -
02 November 2009 - 09:10
Priscilla:
goed om te lezen dat je voor een prikkie lekker uit eten kan. Gaan wij de komende twee weken ook zeker een keer doen! Tot overmorgen. -
02 November 2009 - 10:05
Theo:
Is inderdaad iedere keer weer genieten van jullie verhalen. De foto's en filmpjes zijn ook een aanrader!
Liefs en tot spoedig! -
03 November 2009 - 16:19
Fabienne:
Gaaf met die dolfijnen zeg!!:) en wel leuk al dat bezoek steeds!! wanneer komen je ouders ook al weer?? ook al snel toch? Xxxxxxx -
04 November 2009 - 00:04
Rym:
Hej Fa & overige belangstellende!
Ja het was echt helemaal gaaf met die dolfijnen. Mijn ouders komen morgen al :D
Dus best snel ja...
Leuk dat jullie allemaal onze verhalen lezen en er een reactie bij geven!
Zo weten wij wie er allemaal op de hoogte zijn van onze avonturen!
Liefs -
11 November 2009 - 23:52
Mathijs :
heey meiden,
jaja ik lees ook de verhalen en had is wat tijd over dus ik dacht laat ik is een keer een berichtje achter laten.
Dat zwemmen met dolfijnen lijkt mij echt awesome! maar ik had nog een vraagje: "is gouds ook niet fout??"
veder nog idee voor verhalen of moet we weer in spanning gaan afwachten??
je hoort vast nog wel van me of anders tot 42 dagen ;}
gegroet ik,