Meatballs & warme doekjes
Door: Rymke
Blijf op de hoogte en volg Rymke / Patricia
30 Augustus 2009 | Nederland, Amsterdam
Als we naar de incheck willen lopen zien we op het scherm dat er naast Curaçao ook Aruba aangegeven wordt. We moeten dus nog een tussenlanding maken!! Dit had ik even niet in mijn hoofd zitten! Echt niet leuk een keer extra opstijgen en landen.
We checken in en gelukkig zitten we naast elkaar. Jammer dat het niet bij het raampje is!
Na in inchecken komt misschien het lastigste deel van de reis. Alle mensen die ons komen uitzwaaien gedag zeggen. We stellen het nog even uit want Nicole, Maris, Annelie en Susanne zijn nog niet gearriveerd.
Dus we kletsen er nog even op los terwijl we op de laatste mensen wachten. Ondertussen zijn Kirs, Jolien en Marleen wel al aangekomen! Die komen ons ook uitzwaaien!! Echt heel tof.
Terwijl we lekker staan te kletsen zie ik in mijn ooghoek ineens een paar meiden achter een paal wegschieten en een heleboel gegiechel. HE?!?! Zijn dat nou Syl, Man, Fabien en Nico? Alleen Nico zou toch komen? Het is echt een totale verrassing. Wat super dat jullie zijn geweest.
Als iedereen is gearriveerd stellen we het afscheid nemen niet langer uit en gaan we door de douane. Een paar tranen, veel zoenen en vele knuffels rijker staan we rond half 8 aan de 'andere' kant.
We nemen even een kopje thee om bij te komen en het eerst fotomoment is geboren. We gieten de nog veel te hete snel achterover want eigenlijk willen we zo snel mogelijk naar gate 8 zodat we niet te laat zijn!
Als we komen aanlopen begint het boarden net. Als eerste mogen alle star class tickets en daarna komen wij met onze comfort class. Daarna komen alle 'gewone' mensen :p (jawel!)
Het vliegtuig is werkelijk prachtig met luxe leren stoelen en een extra kussen voor je hoofd. Het vliegtuig staat uit rijden van 2-3-2 en wij zitten in de middelste rij. Samen met een meisje dat alleen is gekomen en ook stage gaat lopen. We hebben tijdens de vlucht gezellig gepraat. Tijdens de vlucht hebben wij ook lekker gekletst over van alles en nog wat. Én we hebben tijdschriften, boeken en puzzels om ons zelf te vermaken. (Lees: alle tijdschriften zijn van top tot teen doorgenomen en alle nieuwtjes in glamourland zijn besproken). Er is nog een mogelijkheid om een portable dvd speler te huren zodat je films kan kijken, maar dat vinden wij nog niet nodig.
We vertrekken met een kwartier vertraging (bedankt meneer .....) Maar dit is wel alvast goed om te wennen aan het Antilliaanse tempo :)
We hebben een hele fijne, rustige vlucht. Ondertussen worden we verwend met allemaal drankjes en eten. We beginnen met een drankje. Na een paar uur komen de meatballs met boontjes en aardappelpuree (echt lekker!) Daarna lijkt het of we bij de chinees zijn beland en krijgen een warm doekje om je handen schoon te maken. Onder het eten krijg je nog een drankje. En daarna nog één en nog één. Rond 17:00 (Ned tijd) krijgen we nog een 'lichte' maaltijd. Deze keer is het een pasta (ook lekker). Uiteraard weer gevolgd door wat drinken en een warm doekje!
Rond 18:30 (Ned tijd) krijgen we Aruba in het zicht en gaan we landen. Daar moeten we drie kwartier wachten op nieuwe passagiers. De vlucht naar Curaçao is maar kort. Het is een kwestie van opstijgen en bijna gelijk weer landen. En wij kunnen jullie vertellen dat is echt niet fijn! Je oren weten niet waar ze het zoeken moeten en je maag ligt in de knoop, ondersteboven net boven je hart.
Wat was ik misselijk!! En Patries d'r oren vonden het ook niet fijn!
We hadden een goede landing (20:30 Ned tijd, 14:30 Curaçao) en gelijk nadat de deuren open waren gegaan kwam de hitte ons tegemoet. Wat heet is het hier!! Snel vest uit, tassen inpakken en naar de immigratiedienst voor het halen van een stempel en het doorgeven van je stageplek.
We werden opgehaald door Wereldstage en met een taxi naar een café gebracht voor een hapje en drankje. Na een uur vonden we het wel mooi geweest en gelukkig was er een chauffeur die ons wel even naar huis wilde brengen. En dat was me toch een figuur!! Muziek van Beyonce knalt door de auto met een bass waar je letterlijk van meetrilt. Ondertussen zit hij te bellen (alles mag hier), maar door de muziek kan hij de ander niet verstaan en andersom. Dus in plaats van de muziek even zachter zetten heeft hij lekker zitten tetteren door de muziek heen! We hebben genoten!
Ondertussen proberen wij goed om ons heen te kijken hoe het verkeer hier is en of we al wat wegen kunnen onthouden voor als wij achter het stuur gaan kruipen. Als we bij het huis aankomen ontvangt de eigenaresse ons. Ze laat ons het privé gedeelte zien en daarna gaan we door naar onze etage. Het is allemaal ruim opgezet. Grote woonkamer met keuken en tafel. De kamers zijn ook prima te doen. Patries heeft een prachtig uitzicht naar de kust toe. Allebei de kamers bestaan uit een bureau, bed en kast. Verder moet je het zelf gezellig maken ;)
Daarna praten we nog even over ditjes en datjes en als de eigenaresse weg is gaan we onze koffers uitpakken. Het is dan rond 19:00 (plaatselijk) we ontmoeten nog wat huisgenoten, maar merken al snel dat iedereen hier zijn eigen ding doet en dat er veel mensen in de horeca werken en dus onregelmatig werken. Dus of we veel contact krijgen is nog de vraag.
Ondertussen hebben wij ontzettende honger. Alleen is het hier al donker en dan is het niet verstandig om over straat te gaan. Ook hebben we geen boodschappen kunnen doen dus komt Patries met het idee om wat te laten bezorgen! Geniaal!
Alleen hebben we nog geen telefoonnummers enz. Dus gaan we eerst op de site van de Domino's kijken of ze ze kunnen bezorgen. Al snel de grote teleurstelling. Daarna bellen we nog een Indonisische tent waarvan we het telefoonnummer op internet hebben gevonden. Deze mensen bezorgen niet maar willen wel even een nummer opzoeken van een tent dit wel bezorgd! Na vijf minuten moeten we terug bellen en we krijgen het nummer van de pizzahut. En ja hoor we kunnen telefonisch bestellen en bezorgen doen ze ook. We krijgen te horen dat we over een half uur het heerlijke en oh zo welkome eten kunnen verwachten. Een heerlijke caribbean pizza! Maar na drie kwartier is het er nog niet :(
Máár, na een uur smaakt hij nog lekkerder en zitten we aan het zwembad heerlijk te smikkelen. Na 2 punten zitten we beide vol. We kletsen nog wat, daarna gaan we naar boven. Tandenpoetsen, 'pyjama' aan en om half 11 liggen we in bed.
We zijn helemaal kapot. Wakker zijn van half 4 's ochtends tot half 5 's ochtends de volgende dag is toch wel vermoeiend :)
30 Augustus 2009 - 07:44
Kirs:
hey lieverds!!!
wat goed dat jullie goed zijn aangekomen!!! fijn joh! en nu maar een beetje bijkomen en dan omgeving verkennen ;)
zoals jullie hebben gezien :P heb ik nu ook skype :D dus moeten maar eens kijken of we elkaar dan een keer kunnen treffen!
heel veel plezier en GENIET!!!
vette kledder!!! en een hele dikke kus! -
30 Augustus 2009 - 09:02
Mama:
Hey dames,
Wat een leuk verhaal al, dat voorspelt wat voor de komende weken. Geniet nog even van jullie "vrije dagen" en dan op naar stage.
Groetjes en dikke x
Jozien -
30 Augustus 2009 - 09:14
Maris:
Gelukkig typ ik een heel verhaal en komt het niet aan :D
Mooi te lezen dat de reis meeviel. Hou ons op de hoogte!
Heel veel liefs, kusjes en knuffels! -
31 Augustus 2009 - 09:12
Theo (pap R):
Mooie verslagen: leuk om zo te kummem volgen wat jullie allemaal meemaken. Ben reuze benieuwd hoe de kennismaking op school verloopt.
Liefs.