Rokende ragbak
Door: Rym & Patries
Blijf op de hoogte en volg Rymke / Patricia
30 September 2009 | Nederland, Amsterdam
Vandaag gaan we eens lekker heel de dag op het strand liggen! We pakken deze keer een luxe en huren een bedje!! Is hier allemaal niet duur, maar al het geld gaat op aan huur van de auto en kamer en aan de boodschappen. Dus deze keer lagen we niet op stukken koraal en steen :)
We zijn eerst naar Blue Bay gereden om te kijken, maar daar bleek je 12,50 pp te betalen en daar hadden we geen zin in. Daarna doorgereden naar Vaersenbaai, maar daar is geloof ik in geen 10 jaar iemand geweest! Dan maar snel door naar onze inmiddels geliefde strand. We hebben daar echt een heerlijk dag gehad. Er was wat bewolking en daarom kon je in de zon liggen.
Om 18:00 sluit het strand en moet je je bedje inleveren. Even tas inpakken en op naar de auto!! Als je naar Daaibooi wilt moet je eerst een kwartier langs een smalle en heuvelachtige weg rijden. Waar de mensen hier tegen de 80 rijden!! Waar in het donker gewoon 20 km bij komt!! Niet echt een pretje om daar te rijden!
We zijn net onderweg als wij een raar geluid horen. Patries steekt nog even haar hoofd uit de auto en zegt: “ja ik hoor het ook”. Wij zullen we echte autonerds zijn of gewoon vrouwen, maar we waren echt niet bij het idee gekomen om ook maar even te stoppen en verder te kijken dan alleen maar luisteren naar hét geluid. Na 10 minuten rijden zien we ineens een witte Golf staan die ons erg bekend voorkomt. We gaan wat langzamer rijden en zien ineens vijf bekende gezichten. De jongens van de afterparty van vorige week hebben een klapband. We stoppen langs de weg om even een kijkje te nemen. De reserveband is ook lek en ze kunnen geen kant op. Ondertussen gaat het schemeren en staan we steeds minder fijn langs de kant van de weg. Daarnaast zijn er ongeveer nog zeven andere auto's gestopt en is het een gezellige bijeenkomst. Alle reservewielen worden onder de auto's vandaan getoverd, maar niets blijkt te passen.
Ze besluiten de wegenwacht te bellen, dat duurt ongeveer 20 minuten! We krijgen ineens een prima ingeving en vragen de jongens even naar onze auto te kijken. Als Rym hem start maakt hij het geluid weer, daarna weer niet en dan komt er ineens rook uit de motor. Snel motor uit en even met de eigenaar bellen. Ondertussen is het helemaal donker (geen straatverlichting) en zijn we blij dat we met een hele club zijn!
We krijgen Remy te pakken en even later komt hij met een vriend in zijn Dodge ram (van 2,5 ton) ons te hulp schieten. Volgens hem is het de v snaar en was het toch wel handig geweest als we een abonnement op de wegenwacht hadden genomen. We keken elkaar aan en dachten tegelijk, toch maar een abonnementje nemen dan! De auto werd vervolgens achter de Dodge geknoopt en gesleept naar de garage. Wij heerlijk zittend op de achterbank van de Dodge, en Remy en vriend druk met het slepen en besturen van de auto's. De jongens waren ondertussen achter ons aangereden, om ons bij de garage mee in hun auto te nemen. Stel je even voor, een Daewoo Matiz (formaatje koekblik), vol gestouwd met vier volwassen kerels en ons twee. Lekker “dij op dij” dus!
Máár, we zijn netjes thuis gebracht en na wat gekletst te hebben op het balkon zijn we heerlijk gaan slapen. Dat was me het dagje wel!
01 Oktober 2009 - 07:58
Mariska:
Klinkt als een fantastische Rym-Patries actie. "De auto klinkt vreemd, maar we rijden gewoon door" :-P
maargoed, anderzijds wèl stof voor wederom een leuk verhaal!
x -
01 Oktober 2009 - 08:24
Sylvia:
Wat een gentlemannen! Daar hou jij wel van hé Rym ;) Volgens mij zitten jullie daar helemaal gebakken, maar pas op dat je niet weer verbrand! Xxjes -
01 Oktober 2009 - 10:29
Jolien:
Hey meiden,
Zo te horen hebben jullie het daar super naar jullie zin:D Hier is het ondertussen echt herfst geworden, dus geniet lekker van de dagjes strand;) Hopelijk hebben jullie de volgende keer meer geluk met de auto.
xxx -
01 Oktober 2009 - 13:24
Theo (pap R):
Jullie boffen maar dat Remy zo behulpzaam is.
Een WW abonnementje is misschien zo gek nog niet en uit de ervaring met de klapband van de jongens blijkt de WW goed te werken.
Liefs. -
01 Oktober 2009 - 15:50
Jozien (mam P):
Zoals jullie het beschrijven is het bijna hilarisch, gelukkig is het goed afgelopen en zijn jullie netjes thuisgebracht. Nog even en dan maken we het van dichtbij mee.
X -
Natas:
En was het uiteindelijk ook de V snaar? ;) -
03 Oktober 2009 - 15:47
Patries:
Ja het was de v snaar! En nog iets met een band van de airco oid ;)