Zó Bright bij Tu Tu Tango - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rymke / Patricia Wijnberg / Wiessenberg - WaarBenJij.nu Zó Bright bij Tu Tu Tango - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rymke / Patricia Wijnberg / Wiessenberg - WaarBenJij.nu

Zó Bright bij Tu Tu Tango

Door: Rym

Blijf op de hoogte en volg Rymke / Patricia

21 September 2009 | Nederland, Amsterdam

Vorige week hebben wij een heerlijke week gehad op onze stage. We doen veel dingen in de klas en geven zelfstandig les. Dinsdag zijn we bij een vergadering aanwezig geweest en van ons wordt verwacht dat wij voortaan iedere week aanwezig zijn. We hebben van de week ook vier paar super glazen gescoord. We drinken nu een halve liter per keer!
Nog steeds zijn wij erg moe en dat komt misschien goed een tekort aan zout. We hebben ORS tabletten kunnen kopen bij de Botica. Een heerlijke zoutoplossing mét citroensmaak.

Woensdag en donderdag zijn we voor het eerst naar onze oppasadresjes geweest. Allemaal van kinderen van school. Leuk om eens in een andere buurt te kijken. En wat een mooie huizen staan daar zeg! Het huis waar we donderdag zijn geweest is een echt tropenhuis. Met een prachtig mooi uitzicht.
Vrijdagmiddag hadden we een borrel met al het personeel van de school. Docenten organiseren op deze school elke week op toerbeurt hapjes en drankjes.
Daarna zijn we naar huis gegaan. Die avond zijn we op hét feest van de week. Bij Tu Tu Tango organiseert Wereldstage een openingsfeest. Er staat een dj te draaien en Amstel Bright kost vanavond 4 gulden. Het is een gezellige avond met veel leuke muziek.

Zaterdagochtend proberen we uit te slapen. Dit gaat al steeds beter, maar door het hete weer ben je al vroeg wakker. We moeten vandaag de was weer wegbrengen en boodschappen doen. Ondertussen hebben we veel supermarkten gezien. We zijn nog steeds opzoek naar de ultieme. Zo een die heel goedkoop is en op de route naar huis ligt. We weten nu ongeveer wel waar we voor de verschillende boodschappen het beste kunnen zijn. Als we thuis zijn eten we een boterham en daarna gaan we naar het winkelcentrum Promenade. Ik heb een tegoedbon van de Hunkemoller en we zoeken nog steeds naar die ene leuke winkel om kleding te kopen. Patries heeft de tip gekregen om naar de Never Pay More te gaan. Daar gaan we ook nog even langs. Blijkt inderdaad een leuke winkel te zijn! Maar wederom hebben wij DE winkel nog niet gevonden.
's avonds gaan we met onze huisgenoten naar een nieuw café: De Happy Hour. Onze huisgenoot werkt daar sinds kort en voordat we naar Mambo gaan drinken we daar een drankje. Rond 3 uur zijn we weer thuis en hebben we met het bezoek nog een kleine afterparty bij het zwembad. Alleen vond de huisbaas dit geen goed plan (“Jongens, ik moet morgen werken!”) dus kletsen we aan de kant gezellig door. Daarna drinken Patries en ik nog een drankje op het balkon met onze huisgenoten die net thuisgekomen zijn en duiken er rond half 5 in.

Zondag werden we pas laat wakker. Vandaag hebben we een teaser duiken. We gaan 10 minuten het water in om te kijken of we een cursus willen volgen. Het is een succes, we zien al snel heel wat vissen en koraal. Echt heel mooi. We gaan er nu over denken of we ook daadwerkelijk onze Padi willen halen. Het is toch een hoop geld...
Als we thuiskomen voel ik mij helemaal niet lekker en ga lekker op bed liggen. We eten rond half 9 een hap en duiken een uur later ons bed in.
Het was een prima weekend!!

• 22 September 2009 - 05:45

Hans:

Hey girlzzz
    zzzout tekort? dat zzzou maar zzzo kunnen al moet je er ook gewoon rekening mee houden dat je met die tropische temperaturen geen Hollands levenstempo aan moet houden.
    Fijn dat het oppassen bevalt, verdien je daarmee genoeg bij?

Hier nog pr8ig nazomerweer (eind september >20 graden!) dus ook wij genieten (niet alleen van jullie verhalen).

Grtzzz
    Hanzzz

• 22 September 2009 - 09:28

Theo (pap R):

Fijn om te lezen dat zowel het werk als de naschoolse activiteiten zo goed bevallen.
    Door het oppassen hebben jullie een unieke kans om een indruk te krijgen van het Curacao'se (gezins-)leven (van de meer welgestelden)en kunnen jullie gezond blijven eten: twee muggen in één klap (Antilleaans gezegde!).

Blijf schrijven: de verhalen zijn erg leuk en informatief.

Liefs.

• 22 September 2009 - 16:58

Renée:

Rymm!!!

Wat een goede berichten!! :D
    En je moet echt je padi gaan halen hoor! Daar krijg je geen spijt van! ;)

Xx

• 23 September 2009 - 16:06

Mandy:

Heys Dames!!
    Het klinkt allemaal zo heerlijk, zonnig en relaxed!! Leuk dat jullie oppasadresjes hebben!! Veel plezier nog!! xx